Aila

Indecerno's Aila af Zenna S33797/2008

Aila och jag (Anna) har tävlat i lydnad, vi har blivit uppflyttade till det som innan var lydnadsklass 3 och nu motsvarar lydnadsklass 2. Aila fick 96 poäng av 100 möjliga i sin premiär med rallylydnad nybörjarklass hösten 2018. Aila är den första hund som vi i familjen tränat och uppfostrat, hon har lärt oss väldigt mycket om att leva och träna ihop med hund. Aila blev under våren 2019 sjuk och vi fick ta det tunga beslutet att låta henne dö och hon lever nu vidare i våra hjärtan.

Bridget

Pilla-Nillas Animalix Bridget SE25359/2012

Linda som nu är 20 år har varit intresserad av hund sen hon var liten. Linda köpte Bridget när hon var 12 år. Linda och Bridget har tränat och tävlat i lydnad och agility. Bridget har blivit bedömd very good i öppen klass utställning. 2015 födde Bridget den kull som är Soliandens första. Det är Goza, Moya, Amos, Aurora och Mini. Linda gick hundlinje på Ingelstadsgymnasiet utanför Växjö och arbetar nu på hunddagis/pensionat och i djurbutik. Linda och Bridget har nu flyttat till egen lägenhet och kommer på besök till oss ibland.

Mini

Soliandens Ariel SE12972/2015

Sofia som är 14 år köpte Mini från första kullen. Sofia har tränat Mini i lydnad, viltspår och agility. Anna har fått låna henne till att träna, tävla och göra prov i lydnad, apportering och viltspår. Ronny har fått låna henne i lydnadsprov och de har fått uppflyttningspoäng en gång i startklass. Mini är godkänd i anlagsprov viltspår och har ett första pris och ett andra pris i öppen klass viltspår. Hon har blivit bedömd excellent i öppen klass utställning.

Amulett

Vildandens Guldamulett af Gremir SE53711/2015

I oktober 2015 föddes Amulett som vi köpte från Vildandens kennel. Anna tränar Amulett i lydnad, apportering och viltspår. Amulett är godkänd i anlagsprov viltspår och har ett tredjepris och ett andra pris i öppen klass viltspår. Amulett har blivit bedömd excellent i öppen klass utställning. Amulett har fått tre uppflyttningspoäng i Startklass lydnad och har nu ett lydnadsdiplom.