Bridget

Pilla-Nillas Animalix Bridget SE25359/2012

Linda som nu är 22 år har varit intresserad av hund sen hon var liten. Linda köpte Bridget när hon var 12 år. Linda och Bridget har tränat och tävlat i lydnad och agility. Bridget har blivit bedömd very good i öppen klass utställning. 2015 födde Bridget den kull som är Soliandens första. Det är Goza, Moya, Amos, Aurora och Mini. Linda gick hundlinje på Ingelstadsgymnasiet utanför Växjö och arbetar nu i djurbutik. 

Mini

Soliandens Ariel SE12972/2015

Sofia som är 17 år köpte Mini från första kullen. Sofia har tränat Mini i lydnad, viltspår och agility. Anna har fått låna henne till att träna, tävla och göra prov i lydnad, apportering och viltspår. Ronny och Anna har fått låna henne i lydnadsprov och Mini har klarat två uppflyttningspoäng i startklass. Mini är godkänd i anlagsprov viltspår och har ett första pris och ett andra pris i öppen klass viltspår. Mini har blivit bedömd excellent i öppen klass utställning. Sofia och Mini bor veckodagar när skolan är igång på Ingelstadsgymnasiet där Sofia går hundlinje.

Amulett

Vildandens Guldamulett af Gremir SE53711/2015

I oktober 2015 föddes Amulett som vi köpte från Vildandens kennel. Anna tränar Amulett i lydnad, apportering och viltspår. Amulett är godkänd i anlagsprov viltspår och har ett tredjepris och ett andra pris i öppen klass viltspår. Amulett har blivit bedömd excellent i öppen klass utställning. Amulett har fått tre uppflyttningspoäng i Startklass lydnad och har nu ett lydnadsdiplom. Amulett är mamma till kull nummer två Spice pups födda 30/12 -19, det är Totte, Rooibos, Jackson, Sansa, Lyra, Oskar och Timjan och kull nummer tre Blomsterkullen födda 27/5 -22 det är Lykke, Happy; Minova, Myz, Albin och två hanar som båda heter Milou.

Timjan

Soliandens Timjan SE10166/2020

Timjan från senaste kullen kryddkullen som Amulett är mamma till och som är Lindas hund. Linda  har tränat Timjan i viltspår, apportering och agility.