Bridget

Pilla-Nillas Animalix Bridget SE25359/2012

Linda som nu är 20 år har varit intresserad av hund sen hon var liten. Linda köpte Bridget när hon var 12 år. Linda och Bridget har tränat och tävlat i lydnad och agility. Bridget har blivit bedömd very good i öppen klass utställning. 2015 födde Bridget den kull som är Soliandens första. Det är Goza, Moya, Amos, Aurora och Mini. Linda gick hundlinje på Ingelstadsgymnasiet utanför Växjö och arbetar nu på hunddagis/pensionat och i djurbutik. Linda och Bridget har nu flyttat till egen lägenhet och kommer på besök till oss ibland.

Mini

Soliandens Ariel SE12972/2015

Sofia som är 14 år köpte Mini från första kullen. Sofia har tränat Mini i lydnad, viltspår och agility. Anna har fått låna henne till att träna, tävla och göra prov i lydnad, apportering och viltspår. Ronny har fått låna henne i lydnadsprov och de har fått uppflyttningspoäng en gång i startklass. Mini är godkänd i anlagsprov viltspår och har ett första pris och ett andra pris i öppen klass viltspår. Hon har blivit bedömd excellent i öppen klass utställning.

Amulett

Vildandens Guldamulett af Gremir SE53711/2015

I oktober 2015 föddes Amulett som vi köpte från Vildandens kennel. Anna tränar Amulett i lydnad, apportering och viltspår. Amulett är godkänd i anlagsprov viltspår och har ett tredjepris och ett andra pris i öppen klass viltspår. Amulett har blivit bedömd excellent i öppen klass utställning. Amulett har fått tre uppflyttningspoäng i Startklass lydnad och har nu ett lydnadsdiplom.

Timjan

Soliandens Timjan SE10166/2020

Timjan från senaste kullen kryddkullen som Amulett är mamma till bor med dottern Linda och Bridget i lägenhet nu. Linda går valpkurs med henne nu och har börjat lite smått med att träna viltspår och apportering. Målet är att göra viltspårsprov och tollingjaktprov i framtiden.