Välkommen till Soliandens kennel som ligger i Sibbhult, Nordöstra Skåne. Anna Persson heter jag som står som uppfödare. Kenneln driver jag tillsammans med Ronny min man och våra två barn Linda och Sofia. 2008 köpte vi Aila en Schnauzer som snabbt blev och var hela familjens kelgris och stora glädje. Jag har tränat och tävlat Aila i lydnad men bytte under Ailas två sista levnadsår inriktning till rallylydnad. Hösten 2011 började Linda och Aila agilitykurs. Lindas intresse för hundar och agility var så stort att hon fick köpa Bridget en Tollare i maj 2012. De har sedan tränat och tävlat i lydnad samt tränat agility för att under sommaren 2014 mer gå över till att tävla i Agility. De sista 2-3 tävlingarna började det flyta på bra både i hoppklass och agilityklass. Utifrån familjens stora hundintresse började vi prata om att starta uppfödning och bestämde oss för att starta Soliandens kennel våren 2014. 


So och Li står för Sofia och Linda som symbol för familj och att målet är att föda upp hundar som fungerar i familjer med barn av olika åldrar, med andra djur och olika slags miljöer. Valparna växer upp i hemmiljö med oss i familjen. Vi lägger stor vikt vid att avla på trygga, stabila och socialt utåtriktade hundar. De hundar vi avlar på ska ha genomgått Mental test. Under tiden valparna är hos oss och framförallt från 4 veckors ålder, med utgångspunkt i valparnas behov, lägger vi mycket vikt och tid på social träning med små och stora barn olika vuxna samt våra andra hundar. Valparna får miljöträning med hemmets alla ljud, i olika utomhusmiljöer och korta bilturer.


Sol i anden står för glädjen med hundar för oss människor och för hunden. Därav lägger vi stor vikt vid att försöka avla fram friska hundar. Våra avelshundar är friröntgade med armbågar och höfter, DNA-testade för prcdPRA(ögonsjukdom som förekommer hos rasen Tollare), ögonlysta utan anmärkning och vi kollar upp så det inte finns mer än enstaka fall av någon allvarlig sjukdom i släkten bakåt eller hos tiken och hanens syskon eller föräldrar. Tiken och hanen ska vara och ha varit friska. Vi lägger stor vikt vid att varje valp, när de blir mer utåtriktade och intresserade, får tid till kontakt, blir kelade med, blir hanterade och får leka både tillsammans med syskon och tik men även regelbundet på egen hand med oss i familjen och våra bekanta.


Anden står också för aktivitet och arbetande hundar. Tollaren är en apporterande fågelhund och inriktningen för vår avel kommer att vara arbetsvilliga och allsidiga hundar. Köparen ska kunna ha klart för sig vad man vill aktivera sig i tillsammans med sin hund men kan också välja att komma på det under hundens uppväxt. Det viktiga är att man är säker på att vilja var aktiv med sin hund. Vi lägger även stor vikt vid att aveln ska få fram rastypiska hundar och följer därför Tollarklubbens rekommendationer. 

Vi sätter upp dig på en intresselista om du vill men utgår inte från någon turordning utan bestämmer när vi vet mer om varandra om det känns rätt med valpköp.

Som valpköpare får du:

  • Valppaket med bl.a. valpfoder som valpen är van vid, visselpipa som valpen visslats in med vid matstund som grund för inkallning.
  • Valp som avmaskats, veterinärbesiktigats, id-märkts med chip, valpen är registrerad i SKK och levereras enligt SKKs regelverk.
  • Häfte med tips och råd.
  • Stöd och råd från oss uppfödare under hela hundens livstid.
  • Möjlighet till valpträffar, kontaktnät via facebook och övrigt som vi kan försöka bidra med och som ni valpköpare önskar.