Planerade kullar

Parning har nu skett med mellan "Amulett" Vildandens Guldamulett af Gremir SE53711/2015 och "Torsten" Renarder´s Gyllene Kejsargås SE13838/2016, valparna beräknas födas runt årskiftet 2019/2020 och kommer att kunna lämna oss för sina nya familjer i mars 2020.

Amulett är en hund med mycket framåtanda och arbetsvilja. Hon vill gärna lära sig nya saker och är lyhörd. Hon är nyfiken och vill gärna göra saker med oss i familjen. Amulett har gjort mental test då även hennes 10 syskon gjorde mental test. Amulett har ställts ut som junior, unghund och vuxen och blivit bedömd very good och excellent. Amulett är röntgad med B på höfter och ua på armbågar. Hon är fri från anlag för DNA-DE och PRA-prcd då båda föräldrarna är testade fria. Hon är godkänd på anlagsprov viltspår och har ett tredjepris och ett andra pris i öppen klass viltspår samt tre uppflyttningspoäng och därmed ett lydnadsdiplom i Startklass. Amulett är ögonlyst med resultat att ögonen var ua men att hon har distichiasis som innebär felväxta ögonhår innanför den ordinarie raden av ögonfransar, man vet inte om det är ärftligt och tollare har inga eller lindriga besvär av detta och enligt Tollarklubbens rekommendationer är det okej att para en hund med distichiasis om den andra föräldern inte har det. 

Torsten är en nyfiken hund med mycket energi. Torsten är positiv och glad.  Han är social, lyhörd och uppmärksam i umgänget med andra hundar och människor. Torsten behöver ibland få stanna upp för att samla ihop sig och hitta lugnet i nya miljöer och intryck. Torsten är fokuserad när han ska arbeta. Torsten är röntgad med A på höfter och armbågar ED 0. Torsten är ögonlyst utan anmärkning. Han har en förälder med anlag för DNA-DE vilket innebär att han kan ärva anlag till en avkomma men att avkomman inte kan bli sjuk då det krävs två anlag för det. Torstens ägare och uppfödare känner inte till några ärftliga sjukdomar som förekommit hos syskon, föräldrar och närmaste släktingar. Torsten är sedan tidigare pappa till en kull valpar födda sommaren 2018. Torstens ägare har fått gensvar från uppfödaren till den kullen att hon som uppfödare och de som köpt valparna är nöjda med dem även om det så klart inte går att utvärdera fullt ut när de är så unga. Torsten är utställd med resultat very good, han är godkänd på Nosework doftprov. Torsten har gjort BPH.

Amulett och Torsten tycker om att träna apportering men har inte spontan vilja att gripa fågel. De har båda efter träning gripit och visat vilja att arbeta med fågel.

 

 

 • Amulett
 • Torsten
 • Amulett
 • Torsten
 • Amulett
 • Torsten
 • Amulett
 • Torsten
 • Amulett
 • Torsten

Född kull

A-kullen

e Kanadickens Lord Nelson S11215/2007  u Pilla-Nillas Animalix Bridget SE25359/2012

A-kullen föddes 24 januari 2015. De växte upp i vårt kök. De första 4 veckorna fick de i första hand umgås med tiken och oss i familjen. De växte och utvecklades. Därefter blev de mer rörliga och nyfikna på omvärlden. De fick umgås även med Aila vår andra hund med blivande valpköpare och några andra bekanta. De fick saker att leka med och upptäcka, vänja sig vid ljud i vårt hem. Sista två veckorna fick de åka bil och komma på små utflykter till skog och sjö. Vid 8-10 veckors ålder flyttade alla utom Mini som stannade hos Sofia och vår familj. Goza flyttade till matte, husse, deras två barn tidigare hund och följer nu till vardags med matte på jobbet när hon kör lastbil. Goza är bedömd very good i juniorklass utställning. Moya flyttade till matte, husse och deras fyra barn. Moya har tränat lydnad, viltspår och apportering. Hon är godkänd i anlagsprov viltspår och bedömd excellent i juniorklass utställning. Amos bor med matte och husse han är bedömd very good i utställning juniorklass, tränar apportering och är godkänd som patrullhund. Aurora bor med matte, husse deras tidigare hund, hästar och följer med i vardagen på gården. Mini har tränat agility, lydnad, viltspår med matte är godkänd i anlagsprov viltspår och bedömd excellent i öppen klass utställning. Alla fem har fått friröntgade höfter och armbågar. Aurora är ögonlyst utan anmärkning. Moya, Amos och Mini har gjort mentaltest. Tyvärr har Moya mindre besvär av matallergi och Amos har haft stora besvär av allergi som blivit bättre med behandling. Därav kommer vi inte ta fler valpkullar från dessa linjer. 

Rasdata för A-kullen (klicka på textraden så får du upp rasdata för A-kullen)

 

 

 

 

 

Som valpköpare får du:

 • Valppaket med bl.a. valpfoder som valpen är van vid, visselpipa som valpen visslats in med vid matstund som grund för inkallning.
 • Valp som avmaskats, veterinärbesiktigats, id-märkts med chip, valpen är registrerad i SKK och levereras enligt SKKs regelverk.
 • Häfte med tips och råd.
 • Stöd och råd från oss uppfödare under hela hundens livstid.
 • Möjlighet till valpträffar, kontaktnät via facebook och övrigt som vi kan försöka bidra med och som ni valpköpare önskar.