Planerade kullar

Planering pågår för en kull under 2019 eller eventuellt i början av 2020

Till nästa kull är "Amulett", Vildandens Guldamulett af Gremir SE53711/2015, den tik som vi planerar att para.

Amulett är en hund med mycket framåtanda och arbetsvilja. Hon vill gärna lära sig nya saker och är lyhörd. Hon är nyfiken och vill gärna göra saker med oss i familjen. Amulett har gjort mental test då även hennes 10 syskon gjorde mental test. Amulett har ställts ut som junior, unghund och vuxen och blivit bedömd very good och excellent. Amulett är röntgad med B på höfter och ua på armbågar. Hon är fri från anlag för DNA-DE och PRA-prcd då båda föräldrarna är testade fria. Hon är godkänd på anlagsprov viltspår och har ett tredjepris och ett andra pris i öppen klass viltspår samt tre uppflyttningspoäng och därmed ett lydnadsdiplom i Startklass. Amulett är ögonlyst med resultat att ögonen var ua men att hon har distichiasis som innebär felväxta ögonhår innanför den ordinarie raden av ögonfransar, man vet inte om det är ärftligt och tollare har inga eller lindriga besvär av detta och enligt Tollarklubbens rekommendationer är det okej att para en hund med distichiasis om den andra föräldern inte har det. 

Planeringen pågår nu för en valpkull med Amulett under 2019 och det finns en hane som sannolikt blir den utvalde och som Amulett och jag träffade i december 2018, det kändes bra och mycket talar för att det är den hanen som blir aktuell. Hanen ska ha höfter och armbågar som är friröntgade, ögonlyst utan anmärkning, kontrollerar bakåt i tiden hälsa hos hanen, eventuella avkommor, hanens syskon, föräldrar och närmaste släktingar att inget tyder på ärftliga sjukdomar eller problematiska anlag.

Amulett Amulett

Som valpköpare får du:

  • Valppaket med bl.a. valpfoder som valpen är van vid, visselpipa som valpen visslats in med vid matstund som grund för inkallning.
  • Valp som avmaskats, veterinärbesiktigats, id-märkts med chip, valpen är registrerad i SKK och levereras enligt SKKs regelverk.
  • Häfte med tips och råd.
  • Stöd och råd från oss uppfödare under hela hundens livstid.
  • Möjlighet till valpträffar, kontaktnät via facebook och övrigt som vi kan försöka bidra med och som ni valpköpare önskar.

Född kull

A-kullen

e Kanadickens Lord Nelson S11215/2007 

u Pilla-Nillas Animalix Bridget SE25359/2012

A-kullen föddes 24 januari 2015. De växte upp i vårt kök. De första 4 veckorna fick de i första hand umgås med tiken och oss i familjen. De växte och utvecklades. Därefter blev de mer rörliga och nyfikna på omvärlden. De fick umgås även med Aila vår andra hund med blivande valpköpare och några andra bekanta. De fick saker att leka med och upptäcka, vänja sig vid ljud i vårt hem. Sista två veckorna fick de åka bil och komma på små utflykter till skog och sjö. Vid 8-10 veckors ålder flyttade alla utom Mini som stannade hos Sofia och vår familj. Goza flyttade till matte, husse, deras två barn tidigare hund och följer nu till vardags med matte på jobbet när hon kör lastbil. Goza är bedömd very good i juniorklass utställning. Moya flyttade till matte, husse och deras fyra barn. Moya har tränat lydnad, viltspår och apportering. Hon är godkänd i anlagsprov viltspår och bedömd excellent i juniorklass utställning. Amos bor med matte och husse han är bedömd very good i utställning juniorklass, tränar apportering och är godkänd som patrullhund. Aurora bor med matte, husse deras tidigare hund, hästar och följer med i vardagen på gården. Mini har tränat agility, lydnad, viltspår med matte är godkänd i anlagsprov viltspår och bedömd excellent i öppen klass utställning. Alla fem har fått friröntgade höfter och armbågar. Aurora är ögonlyst utan anmärkning. Moya, Amos och Mini har gjort mentaltest. Tyvärr har Moya mindre besvär av matallergi och Amos har haft stora besvär av allergi som blivit bättre med behandling. Därav kommer vi inte ta fler valpkullar från dessa linjer. 

Rasdata för A-kullen (klicka på textraden så får du upp rasdata för A-kullen)