Född kull

Alla valpar i Spice pupskullen är nu tingade, vi har inga nya planer för valpkull i nuläget och det blir helt säkert ingen ny kull under 2020.

Spice pups

e Renarder´s Gyllene Kejsargås SE13838/2016 u Vildandens Guldamulett Af Gremir SE53711/2015

Spice pups föddes 30/12 -19 det blev fyra hanar och tre tikar. Spice pups har sin valplåda i vårt gästrum och tas väl om hand av Amulett. Spice pups har på slutet av sin andra levnadsvecka växt till sig rejält, de har öppnat ögonen och reagerar på ljud i omgivningen. Valparna är mer nyfikna och intresserade av oss. Valparna är nu vakna mer tid än bara när de äter, de börjar så smått leka och busa med varandra.

Valparna har nu fått besök av blivande valpköpare, pappa Torsten och hans familj var på besök och vi fick besök av familjen Holm som äger Moya från A-kullen. Valparna vill nu gärna umgås och busa med oss i familjen. Valparna leker och busar mycket med varandra. De får stor del av dagen vara i vårt kök där det är mer utrymme för lek och rörelser. De får då även vänja sig vid olika ljud i vardagen med disk, kökslådor som dras ut och slammer från matlagning med mera. Vi har byggt en liten inhägnad i trädgården där valparna har fått prova att komma ut. Valparna äter nu valpfoder och får prova lite annat också som nötfärs, ägg och grönsaker.

 • Spice pups
 • Torsten Renarder´s Gyllene Kejsargås och Amulett Vildandens Guldamulett Af Gremir
 • Soliandens Cayenne
 • Soliandens Chili
 • Soliandens Humle
 • Soliandens Curry
 • Soliandens Mynta
 • Soliandens Saffran
 • Soliandens Timjan

Född kull

A-kullen

e Kanadickens Lord Nelson S11215/2007  u Pilla-Nillas Animalix Bridget SE25359/2012

A-kullen föddes 24 januari 2015. De växte upp i vårt kök. De första 4 veckorna fick de i första hand umgås med tiken och oss i familjen. De växte och utvecklades. Därefter blev de mer rörliga och nyfikna på omvärlden. De fick umgås även med Aila vår andra hund med blivande valpköpare och några andra bekanta. De fick saker att leka med och upptäcka, vänja sig vid ljud i vårt hem. Sista två veckorna fick de åka bil och komma på små utflykter till skog och sjö. Vid 8-10 veckors ålder flyttade alla utom Mini som stannade hos Sofia och vår familj. Goza flyttade till matte, husse, deras två barn tidigare hund och följer nu till vardags med matte på jobbet när hon kör lastbil. Goza är bedömd very good i juniorklass utställning. Moya flyttade till matte, husse och deras fyra barn. Moya har tränat lydnad, viltspår och apportering. Hon är godkänd i anlagsprov viltspår och bedömd excellent i juniorklass utställning. Amos bor med matte och husse han är bedömd very good i utställning juniorklass, tränar apportering och är godkänd som patrullhund. Aurora bor med matte, husse deras tidigare hund, hästar och följer med i vardagen på gården. Mini har tränat agility, lydnad, viltspår med matte är godkänd i anlagsprov viltspår och bedömd excellent i öppen klass utställning. Alla fem har fått friröntgade höfter och armbågar. Aurora är ögonlyst utan anmärkning. Moya, Amos och Mini har gjort mentaltest. Tyvärr har Moya mindre besvär av matallergi och Amos har haft stora besvär av allergi som blivit bättre med behandling. Därav kommer vi inte ta fler valpkullar från dessa linjer. 

Rasdata för A-kullen (klicka på textraden så får du upp rasdata för A-kullen)

Som valpköpare får du:

 • Valppaket med bl.a. valpfoder som valpen är van vid, visselpipa som valpen visslats in med vid matstund som grund för inkallning.
 • Valp som avmaskats, veterinärbesiktigats, id-märkts med chip, valpen är registrerad i SKK och levereras enligt SKKs regelverk.
 • Häfte med tips och råd.
 • Stöd och råd från oss uppfödare under hela hundens livstid.
 • Möjlighet till valpträffar, kontaktnät via facebook och övrigt som vi kan försöka bidra med och som ni valpköpare önskar.