Född kull

Alla valpar i Spice pupskullen har nu kommit till sina nya hem, vi har inga nya planer för valpkull i nuläget och det blir helt säkert ingen ny kull under 2020.

Spice pups

e Renarder´s Gyllene Kejsargås SE13838/2016 u Vildandens Guldamulett Af Gremir SE53711/2015

Spice pups föddes 30/12 -19 det blev fyra hanar och tre tikar. Valparna har växt upp i valplåda i vårt gästrum. De har fått massa mys med alla i familjen, valpköpare som besökt och några bekanta. De har fått träffa vuxna människor, barn och de andra vuxna hundarna i familjen. Valparna har fått uptäcka och undersöka olika leksaker, föremål, ljud från damsugare, mixer och liknande. De har även fått upptäcka olika miljöer så som skog, lekparken, sjö och de olika rummen här i huset. Alla valparna har varit i sina nya hem i minst sju veckor och har det jättebra i sina nya hem och har fått vara med på olika äventyr med sina nya familjer.

 • Spice pups
 • Torsten Renarder´s Gyllene Kejsargås och Amulett Vildandens Guldamulett Af Gremir
 • Soliandens humle "Oskar" och hans familj
 • Soliandens Mynta "Lyra" med sin familj
 • Soliandens Saffran "Sansa" med sin familj
 • Soliandens Cayenne "Totte" med sin familj
 • Soliandens Chilli "Rooibos" med sin familj
 • Soliandens Curry "Jackson" med sin husse
 • Soliandens Timjan med Bridget och matte Linda

Född kull

A-kullen

e Kanadickens Lord Nelson S11215/2007  u Pilla-Nillas Animalix Bridget SE25359/2012

A-kullen föddes 24 januari 2015. De växte upp i vårt kök. De första 4 veckorna fick de i första hand umgås med tiken och oss i familjen. De växte och utvecklades. Därefter blev de mer rörliga och nyfikna på omvärlden. De fick umgås även med Aila vår andra hund med blivande valpköpare och några andra bekanta. De fick saker att leka med och upptäcka, vänja sig vid ljud i vårt hem. Sista två veckorna fick de åka bil och komma på små utflykter till skog och sjö. Vid 8-10 veckors ålder flyttade alla utom Mini som stannade hos Sofia och vår familj. Goza flyttade till matte, husse, deras två barn tidigare hund och följer nu till vardags med matte på jobbet när hon kör lastbil. Goza är bedömd very good i juniorklass utställning. Moya flyttade till matte, husse och deras fyra barn. Moya har tränat lydnad, viltspår och apportering. Hon är godkänd i anlagsprov viltspår och bedömd excellent i juniorklass utställning. Amos bor med matte och husse han är bedömd very good i utställning juniorklass, tränar apportering och är godkänd som patrullhund. Aurora bor med matte, husse deras tidigare hund, hästar och följer med i vardagen på gården. Mini har tränat agility, lydnad, viltspår med matte är godkänd i anlagsprov viltspår och bedömd excellent i öppen klass utställning. Alla fem har fått friröntgade höfter och armbågar. Aurora är ögonlyst utan anmärkning. Moya, Amos och Mini har gjort mentaltest. Tyvärr har Moya mindre besvär av matallergi och Amos har haft stora besvär av allergi som blivit bättre med behandling. Därav kommer vi inte ta fler valpkullar från dessa linjer. 

Rasdata för A-kullen (klicka på textraden så får du upp rasdata för A-kullen)

Som valpköpare får du:

 • Valppaket med bl.a. valpfoder som valpen är van vid, visselpipa som valpen visslats in med vid matstund som grund för inkallning.
 • Valp som avmaskats, veterinärbesiktigats, id-märkts med chip, valpen är registrerad i SKK och levereras enligt SKKs regelverk.
 • Häfte med tips och råd.
 • Stöd och råd från oss uppfödare under hela hundens livstid.
 • Möjlighet till valpträffar, kontaktnät via facebook och övrigt som vi kan försöka bidra med och som ni valpköpare önskar.