Soliandens kullar

A-kullen

e Kanadickens Lord Nelson S11215/2007  u Pilla-Nillas Animalix Bridget SE25359/2012

A-kullen föddes 24 januari 2015. Vid 8-10 veckors ålder flyttade alla utom Mini som stannade hos Sofia och vår familj. Goza flyttade till matte, husse, deras två barn tidigare hund och följer nu till vardags med matte på jobbet när hon kör lastbil. Goza är bedömd very good i juniorklass utställning. Moya flyttade till matte, husse och deras fyra barn. Moya har tränat lydnad, viltspår och apportering. Hon är godkänd i anlagsprov viltspår och bedömd excellent i juniorklass utställning. Amos bor med matte och husse han är bedömd very good i utställning juniorklass, tränar apportering och är godkänd som patrullhund. Aurora bor med matte, husse deras tidigare hund, hästar och följer med i vardagen på gården. Mini har tränat agility, lydnad, viltspår med matte är godkänd i anlagsprov viltspår och bedömd excellent i öppen klass utställning. Alla fem har fått friröntgade höfter och armbågar. Aurora är ögonlyst utan anmärkning. Moya, Amos och Mini har gjort mentaltest. Tyvärr har Moya mindre besvär av matallergi och Amos har haft stora besvär av allergi som blivit bättre med behandling. Därav kommer vi inte ta fler valpkullar från dessa linjer. 

Spice pups

e Renarder´s Gyllene Kejsargås SE13838/2016 u Vildandens Guldamulett Af Gremir SE53711/2015

Spice pups föddes 30/12 2019 det blev fyra hanar och tre tikar. Alla valparna flyttade till sina hem i februari-mars 2020 och har det jättebra där och har fått vara med på olika äventyr med sina nya familjer. Soliandens Saffran "Sansa", Soliandens Humle " Oskar", Soliandens Chili "Rooibos", Soliandens Cayenne "Totte" och Soliandens Timjan "Timjan" har genomfört mentalbeskrivning. Solianden Humle "Oskar", Soliandens Cayenne "Totte", Soliandens Curry " Jackson" är friröntgade på höfter och armbågar.

Rasdata (klicka på textraden så får du upp rasdata för A-kullen och Spice pups)

  • Spice pups
  • Torsten Renarder´s Gyllene Kejsargås och Amulett Vildandens Guldamulett Af Gremir
  • Soliandens humle "Oskar" och hans familj
  • Soliandens Mynta "Lyra" med sin familj
  • Soliandens Saffran "Sansa" med sin familj
  • Soliandens Cayenne "Totte" med sin familj
  • Soliandens Chilli "Rooibos" med sin familj
  • Soliandens Curry "Jackson" med sin husse
  • Soliandens Timjan med Bridget och matte Linda

Valpplaner

Amulett och Tiro som du kan läsa mer om i den fortsatta texten parade sig vid två tillfällen 27/3 och 28/3. Vi håller nu tummarna för att det lyckats och att Amulett blivit dräktig. Om Amulett är dräktig kommer hon att valpa i slutet av maj eller i början av juni. Valparna ska bo med Amulett och oss i minst 8 veckor och kan sen flytta till sina nya familjer i slutet av juli början av augusti.

Tiro J SE VCH SE UCH FI UCH SE -V19 RLDN RLDF RLDA SE RALLYCH SPHT Njupavallens Tiro SE42989/2016 för att läsa mer om Tiro gå in på Njupavallens.com eller Tiros egen hemsida thepawsomeleague.se  

Amulett, LD Startklass Vildandens Amulett af Gremir SE53711/2015

Amulett har en god fömåga att uppfatta och avväga hur hon ska agera i mötet med människor av olika åldrar och i umgänge med andra hundar. Amulett kan i möte med hundar på avstånd spänna sig och vilja skälla. Det har vi fått arbeta för att minska, just detta har ägarna till hennes avkommor inte upplevt att hon ärvt ner.  Amulett är självständig och trygg i att hantera nya situationer. Hon kan bli skrämd eller osäker men ställer snabbt om och släpper sin rädsla och osäkerhet. Amulett tycker mycket om att få arbeta med olika typer av uppgifter, hon vill gärna lära och utföra ibland utifrån egna ideer men är lika villig och postitivt inställd när man står på sig i hur det ska utföras. Det gäller dock att själv veta vad man vill och att vara konskvent både i vardagslydnad och i träning. Amulett är oftast mycket konsekvent att hålla fast vid vad hon fått lära sig när hon väl vet och har insett att det lönar sig att göra på det sättet. Amulett är med små undantag tyst och fokuserad när hon arbetar, hon störs sällan av andra hundar, människor eller föremål i omgivningen däremot kan dofter göra att hon tappar fokus. Amulett har lätt för att växla mellan aktivitet och passivitet både hemma och i andra miljöer. Amuletts avkommor från första kullen har visat att de ärver ner mycket från Amulett i hennes temperament, och mentalitet.

Amulett och Tiro
Tiro Tiro
Tiro Tiro
Amulett Amulett